top of page

Je dromen als ingang naar persoonlijke ontwikkeling

Dromen zijn een fascinerende bron van informatie. Dromen doen we allemaal, zelfs meerdere keren per nacht. Dromen kan je zien als hulp in de nacht op jouw levenspad in de vorm van beelden. Het 'lastige' daarbij is alleen dat je die beelden niet altijd direct begrijpt en er daarom misschien maar weinig aandacht aan besteedt. 

 

Dat is zonde! Dromen die tot je komen in de nacht verdienen wel degelijk jouw aandacht. Dromen geven je toegang tot je onderbewuste en helpen je bij het verkennen van je innerlijke wereld. Ze brengen je gedachten en gevoelens onder de aandacht die in de loop van de dag aan je aandacht zijn ontsnapt omdat je het te druk had of geen zin om je er mee bezig te houden. Gevoelens en gedachten die belangrijk zijn om juist wel in de ogen te kijken, omdat ze jou verder kunnen helpen op jouw levenspad. Ze maken niet alleen duidelijk hoe het werkelijk met je gaat, maar ook wat belangrijk voor jou is en wat je te doen staat. ​Als je zo naar dromen kijkt, kunnen ze dus een ingang zijn naar je persoonlijke ontwikkeling. 

 

Uit ervaring weet ik, dat als je je durft open te stellen voor die bron van informatie ze je echt verder kunnen helpen op je levensweg. Daarom hebben dromen binnen mijn coachingspraktijk een bijzondere plek. Van het werken met dromen kan ik erg genieten, zowel met die van anderen als met die van mezelf. Het is zo mooi om te zien, ontdekken en ervaren welke boodschappen verborgen zitten in de soms onbegrijpelijke flarden en beelden uit de nacht. Echt een soort van mysterie dat je probeert op te lossen. Mijn ervaring is ook dat als je naar die boodschappen durft te luisteren er hele mooie dingen uit voort kunnen komen. 

Is er een droom die jou al langere tijd bezig houdt? En ben je benieuwd naar wat deze droom jou te vertellen heeft? Dan kan je bij mij ook langs komen voor een coaching sessie waarin we jouw droom helemaal centraal stellen. Als 'dromencoach' help ik jou: 

  • de beeldentaal van jouw dromen te verstaan.

  • toegang te krijgen tot de hulp en boodschappen die verborgen liggen in jouw dromen.

  • betekenis te geven aan jouw dromen, zodat ze daadwerkelijk een bron van hulp op je levenspad zijn.

De kneepjes van dit mooie vak leerde ik in 2020 van experts Bas Klinkhamer en Nanske Kuiken tijdens de dromenopleiding van ITIP School voor leven en werk.  

Als dromencoach ben ik lid van de Vereniging voor de Studie van Dromen. De Vereniging voor de Studie van Dromen (VSD) heeft als doel het doen van onderzoek naar dromen en de bevordering van droomwerk en droominterpretatie. 

IMG_0405.JPG

Dromencoaching

In een droom coaching sessie staat een droom die jou bezig houdt centraal en onderzoeken we welke hulp er voor jou in verborgen zit op jouw levensweg.

 

Jouw droom is het uitgangspunt van deze sessie. Door middel van jouw herinneringen, associaties, ideeën en gevoelens kan jij de betekenis van je droom achterhalen.  Ik help je daarbij door het stellen van vragen ter verdieping, het energetisch (lichaams- en ervaringsgericht) werken met situaties in de droom en het verhelderen van symbolen. 

 

Voor een droomcoachingsessie reken ik de volgende tarieven:

  • Particulier: €  95,00

  • Via werkgever: € 130,00

Een sessie duurt maximaal 1,5 uur. 

Klik hier om terug te gaan naar het menu.

Klik hier als je meer over mij wilt lezen.

Klik hier als je een afspraak met mij wilt maken.

Referenties: 

"Ik heb Ilse benaderd voor twee opmerkelijke dromen, die ik zelf moeilijk kon verklaren. Ilse heeft zeer veel kennis van zaken en weet exact de juiste vragen te stellen om zelf tot een inzicht te komen. Heel fijn contact gehad en ik kan verder met de prachtige boodschappen uit de twee dromen." - Lydia

"Ik heb in de aanloop en tijdens mijn burn-out veel contact gehad met Ilse over mijn dromen. De uitleg en interpretatie ervan hebben mij enorm gesterkt in mijn herstel en transformatie. De dromen gaven glashelder aan waar ik mijn proces precies zat. Het was herkenning van bepaalde emoties, die ik met mijn rationele mind niet kon benoemen. Heel erg waardevol voor mij geweest. Ilse, bedankt voor het gezamenlijke onderzoek naar de betekenis van mijn dromen, je uitleg en enthousiasme. Je passie voor dit onderwerpt spat er vanaf voor mij." - Susanne

Ilse heeft mij heel fijn geholpen met het ontcijferen van een aantal dromen. Met open blik en kritische vragen heeft ze me zelf aan het denken gezet en geholpen antwoorden uit waardevolle dromen te halen. Ben heel dankbaar en blij met Ilse haar werk en hulp. Heel informatief en inzichtelijk! - Birgit

F63D7BEA-7CDE-4BE3-90ED-C183D0C04520.jpg

Op bezoek bij de Coen en Sander show

Dromencoach was op bezoek bij de Coen en Sander show. Klik hier voor meer informatie.

IMG_2090_edited.jpg

Te gast bij de podcast van Nanneke van Drunen

Dromencoach was te gast bij de podcast van Nanneke van Drunen. Klik hier voor meer informatie.

Scherm­afbeelding 2023-02-16 om 22.16.34.png

Interview Margrietonline.nl

Dromencoach werkte mee aan een interview met Margriet.nl over veel voorkomende droomthema's

Klik hier voor het het artikel over naakt zijn in dromen. 

Klik hier voor het artikel over vreemd gaan in dromen. 

Klik hier voor het artikel over tanden uitvallen in dromen. 

Klik hier voor het artikel over achtervolgd worden in dromen. 

Klik hier voor het artikel over vallen in dromen. 

Foto 13-11-2022 om 15.52.jpg

Interview almanak studievereniging Perikles

Dromencoach werkte mee aan een interview voor de almanak met het thema 'Droomvlucht'  van studievereniging Perikles,  

Klik hier voor meer informatie.

55B019B3-B688-4809-A6E2-B8CF93E5E7D4.jpg

Interview @forevertrendingmagazine

Dromencoach werkte mee aan een interview voor @forevertrendingmagazine. 

Klik hier voor meer informatie.

Scherm­afbeelding 2024-02-29 om 00.07_edited.jpg

Interview Margriet.nl

Dromencoach werkte mee aan een interview over dromen in de Heilige Nachten.  Klik hier voor meer informatie.

Scherm­afbeelding 2024-02-29 om 00.43.52.png

Interview Nina.be

Dromencoach werkte mee aan een interview voor Nina.be.. Klik hier voor meer informatie.

Dromencoach in het nieuws: 

Interview WZH Maandblad

Dromencoach werkte mee aan een interview voor het maandblad van bewoners van ouderenzorginstellingen WZH. 

Klik hier voor het het artikel.

bottom of page