top of page

Over mij

White Black Red Doodle Photo Happy Birthday Card-3.jpg

Persoonlijk

Ik ben Ilse van der Jagt, geboren in 1972 in Rotterdam. Ik werk deels als projectleider, coach en trainer in de ouderenzorg, en deels dus als coach en trainer in mijn eigen praktijk. 

Ik hou er van als mensen zich ontwikkelen en tot bloei komen. De essentie voor mij is dat alles wat in je leeft er mag zijn: licht en donker. Beiden geven je de mogelijkheid om steeds verder in contact te komen met je kern. Alle antwoorden op de uitdagingen die jij tegenkomt op je levenspad zijn in jezelf aanwezig. Je ontdekt ze door wat zich aandient, hoe pijnlijk soms ook, aan te gaan, onder ogen te zien en te doorleven. Van daaruit komen nieuwe inzichten die je helpen een volgende stap mogelijk te maken. Af durven wijken van de norm, omdat jij nou eenmaal niet zo bent of omdat je leven gewoon anders is gelopen. Je plek innemen en gaan staan voor wie je werkelijk bent. Daar help ik je graag bij. Daar ligt mijn kracht.

Waarom ik coach

Het zaadje voor mijn eigen praktijk werd geplant tijdens de driejarige opleiding die ik van 2016 tot en met 2019 volgde bij ITIP, school voor Leven en Werk. Hoewel, als ik heel eerlijk ben, en kijk naar wie ik ten diepste ben, dan zat de coach/de helper altijd wel al in mij. Ik was alleen het contact met haar 'even' kwijt geraakt. 

Dankzij een persoonlijke crisis die versterkt werd door een voor mij steeds lastiger en pijnlijker wordende situatie op mijn toenmalige werk, heb ik haar tijdens mijn ITIP opleiding weer herontdekt.  Mijn ingang terug naar haar waren een onvervuld verlangen en het echt toelaten van het verdriet en de pijn die ik daarover voelde. Hoe moeilijk dat soms ook was. Zelf ook verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop ik mijn levenspad tot dan toe bewandelde. Accepteren en loslaten dat mijn verlangen niet meer op de manier waarop ik dat voor ogen had tot uitdrukking zou komen.  

Vanuit die pijn en het verdriet ontstond echter ook iets nieuws en voelde ik steeds beter hoe ik dat verlangen, die oerkiem in mij, op een andere vorm en inhoud wilde geven: door vanuit verbinding te werken met mensen. Ze begeleiden bij vragen over leven en werk en helpen steeds weer antwoord te geven op de uitdagingen die ze daarin tegen komen op een manier zoals ik dat zelf ook bij het ITIP heb mogen leren en ervaren. En dat is nu precies wat ik doe

Relevante opleidingen

Bij ITIP School voor leven en werk, heb ik de volgende (gecertificeerde) opleidingen en trainingen gevolgd die mijn kennis en vaardigheden als coach en trainer ondersteunen en versterken: 

  • ​De driejarige ITIP opleiding: opleiding toegepaste integrale psychologie, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling;

  • De Energetische Opleiding: opleiding o.a. tot lichaams- en ervaringsgericht coachen, basisjaar en verdiepingsjaar..

  • De ITIP Dromenopleiding: opleiding tot droomcoach.

  • Werken met de levensfasen

Andere (gecertificeerde) opleidingen en trainingen waar ik inspiratie uit put zijn: 

  • Deep democracy. Dit is een manier van besluiten nemen, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Wat mij aanspreekt in deze methode is de frisse kijk op groepsdynamica en het appel dat wordt gedaan op de wijsheid van de groep.

  • Het faciliteren van kampvuurgesprekken.  Het kampvuurgesprek, gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadpleging, is een vergadervorm die uitgaat van dialoog, zonder eindeloze discussies. Het is een manier van werken die er voor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en die leiders helpen betere beslissingen te nemen. Het werken vanuit de kracht van het collectief is het belangrijkste principe. Alle wijsheid is in de groep aanwezig. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar waarheid, meningen en ideeën te delen onder dat daar negatieve consequenties uit voortkomen. Delen vanuit vertrouwen, eerlijkheid, openheid en zonder oordeel. 

 

Omdat ik geloof in een leven lang leren volg ik geregeld  ook nieuwe opleidingen en trainingen die mijn  kennis en vaardigheden als coach en trainer ondersteunen en versterken.

 

Op mijn profiel op LinkedIn kan je meer vinden over mijn achtergrond en de opleidingen die ik volgde. Als coach ben ik ITIP gecertificeerd en ben als zodanig opgenomen in het ITIP coachregister. Klik hier voor meer informatie. 

Neem gerust contact met mij op als je me iets wilt vragen. 

Om terug te gaan naar de startpagina klik hier.

Over mij: Over mij
bottom of page