— Tamara —

Ik kreeg vanuit de opleiding een coach toegewezen. Hier kon ik alles bespreken, persoonlijke dingen, maar ook dingen waar ik tegen aan liep op mijn werk.

Ilse heeft mij op verschillende manieren een situatie kunnen laten bekijken waar ik tegenaan liep. Vooral een beeldende (ervaringsgerichte) manier van werken paste goed bij mij en dat kon zij ook goed bieden.

Het resultaat is dat ik beter inzicht in mezelf heb gekregen en dat ik soms ook gewoon even goed kon praten over mijn persoonlijke dingen. Ik ben heel tevreden over Ilse!

sakura_edited.jpg
sakura_edited.jpg

— Martijn 

Vanwege mijn opleiding tot IC-verpleegkundige heb ik meerdere keren gedurende mijn opleiding coaching gesprekken met Ilse gehad. Ik had de volgende vraag aan het begin van mijn opleiding: Hoe zorg ik ervoor dat ik aan collega's laat zien dat ik een actieve leerhouding heb, terwijl ik zelf al een goede basis heb genoten voordat ik met mijn opleiding startte. Ik zocht handvatten hoe ik collega's het beste kon benaderen of kon laten zien hoe ik door een andere inbreng hetzelfde kan bereiken zonder daarbij arrogant over te komen.

 

​Ilse's manier van coachen is om eerst goed te luisteren naar mijn verhaal. Ze vat samen en pakt meerdere signaalwoorden eruit om duidelijk te krijgen wat het probleem is. Daarna zijn we vanuit een ander perspectief naar het probleem gaan kijken. Ilse liet mij hierbij zelf aan het woord hoe ik zou reageren als ik in de schoenen van de ander zou staan. 

Onze coaching sessies hebben mij inzicht gegeven in hoe anderen mijn gedrag kunnen interpreteren op de werkvloer. Door kleine simpele tips heb ik mezelf op een andere manier weg kunnen zetten waardoor ik snel meer vertrouwen kreeg van mijn collega's. Dit vertrouwen was zeer bevorderend voor de samenwerking.

— Rosa 

Ik kwam met de vraag of je me kon ondersteunen in het vinden van meer mentale rust. Dit hield ook het inzicht in wat mentale rust voor mij persoonlijk betekent.

 

Als ik terug kijk op de manier waarop je als coach werkt, dan denk ik meteen aan het woord comfortabel. Bij binnenkomst deden we een korte mindfulness oefening om 'aan te komen'. Hierna was ik altijd erg rustig. Vervolgens liet je me zelf nadenken over wat ik uit de sessie wilde halen. Daardoor had ik het gevoel dat je echt open stond voor wat voor mij belangrijk was. De sessies bestonden afwisselend uit ervaringsoefeningen en gespreksvoering. De wijze waarop je daarbij gebruik maakte van materialen, was heel fijn. Ze konden symbool staan voor praktisch alles en hielpen mij om inzicht te creëren voor mezelf. Wat ik verder fijn aan jou als coach vond, was je rustige en oordeelsvrije houding. 

 

We hebben in totaal drie sessies gehad, met voor mij veel resultaat. Ik heb duidelijk inzicht kunnen krijgen in wat voor mij mentale rust inhoudt en hoe ik eraan kan werken om hier meer ruimte voor te maken. Ik ben zeker nog aan het groeien, maar ben al een stuk verder gekomen dankzij de sessies. Ook heb je me meerdere oefeningen geleerd, zoals bijvoorbeeld de aardingsoefeningen, die ik thuis nog kan toepassen.  

sakura_edited.jpg
sakura_edited.jpg

Rianne

“Ik kwam met hevige stressklachten die voor een groot deel door stage/school werden veroorzaakt. Ilse kijkt echt naar jou als persoon, ze heeft heel snel door hoe dingen bij jou werken en hoe zij hier op in kan spelen. Dit doet ze o.a. door verschillende oefeningen met je te doen. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar, erg fijn persoon. Resultaat voor mij is dat ik minder spanning heb. Doordat ik handvatten en oefeningen heb gekregen om beter om te gaan kunnen gaan met bepaalde situaties. Hoe ik stress los kan laten. Verder heeft ze mij ook mooie inzichten gegeven waar ik verder mee kan.”

  Heleen 

"Ilse heeft me een hele fijne sessie gegeven! Mijn hoofd vol verdriet mocht ik loslaten en mijn lijf bleek een krachtig en positief antwoord te hebben. Dank voor deze helpende sessie, Ilse! 

💜🙏❤️

sakura_edited.jpg
sakura_edited.jpg

  Lydia 

"Ik heb Ilse benaderd voor twee opmerkelijke dromen die ik zelf moeilijk kon verklaren. Ilse heeft zeer veel kennis van zaken en weet exact de juiste vragen te stellen om zelf tot een inzicht te komen. Heel fijn contact gehad en ik kan verder met de prachtige boodschappen uit de twee dromen.