top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse van der Jagt

De moeder in mij

Ik hou van schrijven en ik hou van (werken met) dromen. Hoe mooi is het dan als je beide liefdes kunt combineren?


Samen met Maarten van Rootselaar, Birgitta De Leeuw, Bart de Leeuw en gastredacteur Mariëlle Borst werkte ik met heel veel plezier de afgelopen drie maanden aan een nieuwe editie van het Droomjournaal; het tijdschrift van de Vereniging voor de Studie van Dromen, waar ik sinds vorig jaar lid van ben.


Het thema van dit droomjournaal was archetypen. Een prachtig thema, zeker als je je bedenkt dat archetypen dwars door tijdperken en culturen heen, dragers zijn van alle ervaringen die eigen zijn aan de weg van de mens. In het artikel dat ik schreef, 'De moeder in mij', lees je er meer over.

'De moeder in mij' is één van de meest persoonlijke artikelen die ik tot nu toe heb geschreven. Naast een algemene verkenning van het Moederarchetype vertel ik ook over hoe zij werkzaam is in mijn leven, hoe ik haar zie en ervaar, en hoe ze me tot op de dag van vandaag leidt op mijn levensweg. Ook sta ik stil bij hoe ze, mede dankzij een aantal dromen die ik uitwerkte tijdens de driejarige opleiding bij ITIP School voor leven en werk, in mijn leven kwam.


'De moeder in mij' maakt op een mooie manier duidelijk wat de kracht van (het werken met) dromen kan zijn op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik kan er inmiddels niet meer om heen. De moeder is in mij! Door haar weet ik dat geroepen ben om te moederen, alleen niet in de traditionele zin van het woord. Door haar help ik nu als coach mensen met vragen over leven en werk om nieuwe antwoorden te vinden op hun levenspad. Hoe dat precies zit, kan je allemaal lezen in mijn artikel 'De moeder in mij'.


Heb je zelf ook dromen waarvan je voelt dat die je iets belangrijks te vertellen hebben, maar je weet niet precies wat, neem dan contact met me op en kom gerust eens langs in mijn coach praktijk. Ik help je graag bij het betekenis geven aan jouw dromen en bij jouw vragen over leven en werk. Zie voor meer informatie: https://www.ilsevanderjagt.nlDe moeder in mij Droomjournaal 2022 jrg 28 pdf
.pdf
Download PDF • 371KB

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page