top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse van der Jagt

De dood en ikMet veel plezier deel ik het derde artikel dat ik schreef voor het Droomjournaal, het tijdschrift van de Vereniging voor de Studie van Dromen. Het thema dit keer was leven en dood in dromen.


De Dood is doorgaans een ongenode gast. Hij komt altijd met overmacht en brengt meestal diepe emoties met zich mee. Het verlies van een dierbare is overweldigend

en laat vaak een diepe leegte achter. Alsof er een gat in je leven wordt geslagen en een deel van je vertrouwde wereld in één keer verdwijnt (Studentenkerk, n.d.). Het aantal keren dat ik over de Dood droomde kan ik op mijn vingers tellen. De keren dat ik erover droomde vond ik de beelden heftig, omdat mijn geliefden en kat er in voor kwamen.


Geïnspireerd door het boek De Onsterfelijken van Chloë Benjamin en een workshop die een collega c.q. geestelijk verzorger en ik verzorgden over de laatste levensfase, waarin we ons ook verdiepten in hoe vanuit verschillende culturen naar de dood wordt gekeken, begon ik met schrijven. Het eindresultaat daarvan is mijn artikel: De Dood en ik.


Ik ben blij met hoe het geworden is en vind het iedere keer ook wel weer spannend om het te publiceren. Hoe kan het ook anders? Mijn ziel en zaligheid zit er weer in.


Laat je weten wat je er van vindt?


Heb je zelf ook dromen waarvan je voelt dat die je iets belangrijks te vertellen hebben, maar je weet niet precies wat, neem dan contact met me op en kom gerust eens langs in mijn coach praktijk. Ik help je graag bij het betekenis geven aan jouw dromen en bij jouw vragen over leven en werk. Zie voor meer informatie: https://www.ilsevanderjagt.nlDroomjournaal 2023 jrg 28 - 3 Leven en dood-Ilse
.pdf
Download PDF • 1.81MB

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page