top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse van der Jagt

Dromen als leraar

Sinds vorig jaar ben ik lid van de Vereniging voor de Studie van Dromen (VSD): een vereniging die het doen van onderzoek naar dromen en het bevorderen van droomwerk en droominterpretatie als doel heeft. Iedereen die serieus dromen bestudeerd of daarin geïnteresseerd is, van leek tot therapeut, is welkom lid te worden. Nieuwsgierig? Neem maar eens een kijkje op: https://www.droomvereniging.nl


Voor haar leden geeft de VSD sinds 1996 drie keer per jaar een tijdschrift uit, het Droomjournaal. Het staat vol achtergrondinformatie over dromen, vertelde droomervaringen en droominterpretaties, boekbesprekingen, tips voor het werken met dromen, verenigings- en conferentieberichten en nieuwtjes. Ook de meer wetenschappelijke invalshoek komt in dit tijdschrift aan de orde. Na een ronde proefdraaien werd ik begin dit jaar lid van de redactie en schreef ik mijn eerste artikel.


Ik houd van schrijven, van het onder woorden brengen van het verhaal dat in mij leeft en/of gaandeweg ontstaat, van het opdoen van nieuwe kennis en inzichten tijdens het schrijven. Spannend vind ik het ook om hetgeen ik schrijf 'uit handen te geven' voor publicatie. Dan kunnen anderen er immers ook wat van gaan vinden. Maar oh wat is het toch ook weer heel leuk als dan het gedrukte tijdschrift op je deurmat valt, je het open slaat, en kan zien hoe je artikel er in het echt, op papier uitziet. Het thema van dit Droomjournaal was 'Leren en Dromen', de titel van mijn artikel: dromen als leraar. Je kan het hieronder vinden. :-)

Droomjournaal 2022 jrg 28 - Dromen als leraar
.pdf
Download PDF • 996KB


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page