top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse van der Jagt

Het leven is als een rivier.....

Bijgewerkt op: 31 mei 2020

“Het leven is als een rivier: na een beetje toeval en hindernissen lost het op in iets oneindigs.” Deze mooie quote kwam ik vanochtend tegen in een lezersinzending van Willem Marcelis als antwoord op de vraag: wat is de zin van ons leven?


Met deze vraag startte een tijd lang iedere aflevering van de interviewreeks van journalist Fokke Obbema publiceerde. Lezers kregen daarbij ook de kans om die vraag te beantwoorden.

Willem Marcelis schrijft in zijn antwoord dat een rivier alleen maar een rivier is dankzij die hindernissen, zonder hen zou hij niets zijn.

Ik moest zelf denken aan het beeld van een steen in een rivier. Als je een steen in een rivier gooit of verlegd, is deze rivier nooit meer hetzelfde. Het water van de rivier geeft antwoord op deze verandering door een nieuwe weg te zoeken. Dat is ook wat ons te doen staat, bij de uitdagingen die wij op ons pad tegen komen. Door die uitdagingen is ons leven niet meer hetzelfde, maar uiteindelijk gaat het om het antwoord dat wij zelf op die uitdagingen geven.

Het artikel heb ik voor de liefhebber op mijn facebook pagina gezet:


Foto credits: Henrik Eikefjord, Unsplash

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page